Historien om konkurrerende svømming

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Konkurransedyktig svømming har eksistert siden 1800-tallet og muligens i mange århundrer før det, ifølge Federation Internationale de Natation, eller FINA, det styrende organet for internasjonal konkurrerende svømming. Menn og kvinner har fortsatt å registrere raskere svømmetider etter hvert som konkurransedyktig svømming blir mer populær rundt om i verden.

kvinne i svømmeløp Kreditt: FogStock / Jennifer Okamoto / FogStock / Getty Images

Tidlige svømmeslag

Arkivet til "The Times" i England inneholder rapporter om et løp fra 1844 mellom engelskmannen Harold Kenworthy og to indianere ved navn Flying Gull and Tobacco. De besøkende fra Nord-Amerika svømte på en måte som den anonyme "Times" -forfatteren beskrev som "helt u-europeisk, " ifølge FINA.org. Hjerneslaget ser ut til å ha lignet på moderne fristil. Engelskmannen tapte løpet ved å bade brystet. I 1840-årene overgikk sideskriftet bryststroken som det mest populære racingstøtet i England, ifølge FINA.org. I 1873 kombinerte John Trugeon en fristillignende armbevegelse med bryststoppsparket. Dette slaget ble populært for korte løp.

Freestyle Development

Etter å ha observert innfødte i Australia svømme i en stil som ligner på den innfødte amerikanske Flying Gull, begynte engelskmannen Fred Cavill å øve på fristil og undervise det til sønnene sine. Sønnen Richard Cavill vant et løp med dette strøket, og beskrev svømmestilen som en måte å "krype" gjennom vannet, ifølge FINA.org. Dermed ble hjerneslag kjent som frontkrypingen.

Tidlige svømmeforeninger

Englands National Swimming Society, som dateres til 1840-årene, ble Swimming Association of Great Britain i 1874, ifølge FINA.org. I 1886 sluttet denne foreningen seg til Otter Swimming Club of London for å danne Amateur Swimming Association. Denne organisasjonen er fortsatt det styrende organet for idretts svømming i England i dag. Tyskland dannet sine første svømmeforbund i 1882, fulgt av Frankrike i 1890 og Ungarn i 1896.

Tidlige svømmekonkurranser

Mens de engelske svømmeorganisasjonene ga liten oppmerksomhet til regler standardisering og timing på 1800-tallet, begynte australiere å avholde vanlige mesterskapsløp. I 1846 vant William Redman 440-yard fristilmesterskapet med en tid på 8:43, ifølge FINA.org. Australia begynte å holde vanlige mesterskap i 1889. USA holdt sitt første nasjonale mesterskap i 1877, og Skottland holdt verdens første mesterskap for svømming for kvinner i 1892. Alfred Hajos ble den første olympiske svømmemesteren ved OL i Aten i 1896.

Det 20. århundre

FINA ble opprettet i 1908, og i de neste seks tiårene forble OL de eneste internasjonale konkurrerende svømmearrangementene. Fra 1908 til 1956 svømte menn bare fristil, rygg og bryst. Kvinner svømte bare fristil ved OL fram til 1924, da FINA la til motbakker og bryststrekseventer. I 1952 bestemte FINA seg for å legge sommerfuglbegivenheter til både herre- og kvinnekonkurranser. FINA introduserte også medley stafettarrangementer til konkurranse. Fra og med 2010 svømmer menn og kvinner det samme antallet stevner i OL, inkludert fire freestyle-løp, to backstroke-løp, to breaststroke-løp, to butterfly-løp, to individuelle medleyer, to freestyle-team-løp og ett team medley race.